Влада Немачке је јуче у свом извештају означила исламистичке групе из Босне и Херцеговине и са територије Космета као претње по безбедност те државе, али и читаве Европе. Интересантно је пак и то што је добар део извештаја о исламистичком тероризму на Балкану означен као поверљив и самим тим је недоступан јавности.

Дакле, на бази јавно доступног, а још више на бази онога што је за јавност у овом моменту недоступно више је него јасно како Немачка озбиљно страхује од исламистичких терористичких група из нашег региона. Ако се томе дода да је и Француска недавно означила исте те групе као највећи безбедносни изазов јасно се може закључити како држава Србија може да крене у дипломатску офанзиву и искористи овај по нас позитиван тренд.

Из тог разлога ми Слободари позивамо државни врх Србије да под хитно означи албанску мафију са Космета као и друге групе повезане са исламистичким тероризмом као претњу миру и безбедности. На тај начин би се створили предуслови да у процесу дијалога Београда и Приштине отворимо као приоритетно питање деловање криминалних и терористичких група које имају своје упориште у органима тзв. Републике Косово.

Информативна служба Народног слободарског покрета