Народни слободарски покрет је као један од својих пет кључних задатака прокламовао одлучну борбу против мафије. Нажалост, али мафијашки модел понашања постаје друштвено прихватљив до те мере да се масовно промовише по медијима у којима се барабе, наркодилери и убице називају жестоким момцима који “живе пуним плућима” и уживају у животу уз брза кола и ноћни провод. Такође, “жестоки момци” су неретко промовисани и као патриоте и борци за српство и Србију па су као такви постали и део политичког система што је малигнитет од кога ће се друштво дуго опорављати.

Као последица оваквог стања у друштву добили смо то да је у предходној недељи група основаца у Бечеју изнуђивала новац од старице, док је група средњошколаца у Београду мучила основца због нерашчичћених рачуна око продаје дроге!!! Деца нам постају модерни јањичари у криминалним бандама и то је процес који се моментално мора зауставити или ћемо заиста доћи у ситуацију да нам банде одређују како живимо и да ли уопште имамо права на живот.

Грађани морају бити свесни да је борба против мафије нешто у шта се сви морамо укључити јер је више него очигледно да државни систем није довољно јак да се са овом пошасти избори. Нико од нас нема права да ћутке гледа како нам деци нуде шверц дроге, изнуде, зеленашење, разбојништва као најуносније моделе пословања и стицања друштвеног угледа.

Ми Слободари ћемо у наредном периоду изаћи са конкретним предлозима у борби против наметања мафијашког модела понашања као позитивног и друштвено прихватљивог и на тај начин ћемо започети кампању подизања свести народа о потреби да заштитимо децу од лоше перспективе која им се нуди.

Информативна служба Народног слободарског покрета