Помирење Србије и Сједињених америчких држава је пожељно, али то никако не сме бити на даљу штету српских националних интереса. Уколико је “понуда” Атлантског савета нешто што ће у догледно време постати званична политика САД, онда има смисла усмерити напоре да се унутар те политике дефинише и оствари максимум нашег интереса.

Ми смо дубоко свесни да са САД имамо периоде изванредне сарадње, али и етапе које спадају у најгоре периоде наше историје. Из тог разлога је неопходно тражити компензацију за нанету штету у периоду НАТО бомбардовања, али и геополитичку надокнаду имајући у виду неприродну позицију да је САД покровитељ тзв. Републике Косово и пројекта “Велике Албаније”, а да истовремено тражи укидање Српске и прећутно подржава асимилацију Срба у Црној Гори, Хрватској и Македонији.

Сви морамо бити свесни да САД јесте супер-сила и да је не треба имати за непријатеља, али и да више није једина сила што отвара широк простор за остваривање националног и државног интереса.

Ново раздобље српске политике мора почивати на рационалном прагматизму у остваривању интереса народа и ми Слободари смо дубоко свесни тога, спремни да градимо модерну Србију која ће знати и ко је, и шта је, и чему тежи.

Информативна служба Народног слободарског покрета