У препуној сали синдиката у Апатину одржана је Оснивачка скупштина Општинског одбора Народног Слободарског Покрета Апатин. Скупштини је присуствовало најуже руководство НСП-а на челу са председником покрета Мирославом Паровићем.

    У уводном обраћању генерални секретар покрета Марко Теслић као пет основних тачака којима ће се покрет бавити навео је обнављање урушених институција државе, заустављање аутогеноцида који се односи на биолошки опстанак српског народа, успостављање српског културног простора којим ће се штитити интереси српског народа пре свега у региону, а и шире, јасно заузимање позиције политичке и војне неутралности Србије у свету и озбиљна борба против мафије коју сматрају за једну велику рак рану нашег друштва.

Руководство слободара је задовољно што је успело да пронађе људе у општини Апатин који ће спроводити ову политику.

Општинским одбором Слободара руководиће Перица Попић, а чланови општинског одбора су Михајло Јањанин, Турајлић Бранислав, Бараћ Стево, Зорић Јово, Јанчурић Смиљка, Познанић Горан, Шокац Горан, Јелача Милорад дипл. Инг. Машинства и Мрђеновић Душица студент филозофије и песник.

– „Критиковаћемо лош рад и нерад, нећемо никога пљувати и нападати без разлога” –  казао је Попић;

Присутнима се обратио и на тему стања српског друштва и примерима из српске историје значајним за чињење рационалних и корисних потеза, говорио је Боривоје Рашуо, члан најужег руководства Слободара, бивши министар у влади Републике Српске Крајине.

Председник покрета Слободара Мирослав Паровић посебно је нагласио своје лично задовољство одзивом и бројним присуством људи на скупу у Апатину којим су Слободари започели своју дуготрајну политичку кампању.

Извор: Радио Апатин, петак, 17. новембар 2017.