Делегација Народног слободарског покрета предвођена Мирославом Паровићем посетила је српске енклаве у подручју косовског поморавља. Слободари су уручили помоћ у виду школског прибора за децу две основне школе у општини Клокот. Том приликом је истакнуто како су Срби који живе на територији Косова и Метохије последња линија одбране суверенитета Србије у нашој јужној покрајини и да због тога треба учинити све да се људима на терену помогне да се политички организују и да на тај начин опстану штитећи своје дневне егзистенцијалне интересе. Такође, са радошћу је констатовано да се у овом крају Србије рађа деце драстично више од просека што додатно обавезује на помоћ и подршку одрживом опстанку људи.

Поред Слободара у посети КиМ био је и адвокат Владан Глишић, кандидат за градоначелника Аранђеловца. Домаћини делегацији били су Страхиња Спасић кандидат Српске листе за председника општине Клокот и Милош Стојковић, кандидат за заменика председника општине Клокот који предводи и Коалицију расељених са КиМ.

Владан Глишић, Мирослав Паровић и Милош Стојковић гостовали су i на косовско-метохијској РТВ КИМ, у емисији “Договор!?”.

Извор: РТВ КиМ