У просторијама Народног слободарског покрета у недељу 17.09.2017. уз подршку хуманитарне организације „Стуб краља Стефана“, одржана је пројекција документарног филма „Ви идите, ја нећу“, у режији Хаџи Александра Ђуровића, заснованог на књизи „Љетопис новог косовског распећа” митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Пројекција је имала хуманитарни карактер, а сав прилог намањен је српским породицама у гњиланском округу на Косову и Метохији.

Филм “Ви идите, ја нећу” је документарац, који је натерао сузе на очи бројној публици, донео је неиспричану причу о косовско-метохијском страдању српског народа, његовог верског и културног наслеђа кроз целу историју, а посебно 1998. и 1999. године. Посебно место у њему има породична драма несталог Милоша Ћирковића из Бјелог Боља код Пећи.

Пројекцију је у име Слободара отворио Стеван Бабић, указујући на искушења пред којима су се нашла Србија, и страдални српски народ пољуљаног поноса, који се никада неће помирити са гушењем права на слободу на својој родној, данас окупираној земљи.