Делегација Народног слободарског покрета на челу са председником странке, Мирославом Паровићем посетила је град Брауау у Аустрији. Том приликом домаћини српској делегацији били су градоначелник овог  грaда у Горњој Аустрији, Јохан Вајдбачер (Johannes Waidbacher) који је члан Аустријске народне партије и градски секретар за културу, Зоран Шијаковић који је признати аустријски културни радник пореклом из Србије.

На састанку је било речи о могућностима још јачег привредног повезивања привредника из региона Горње Аустрије са привредницима из Србије, али и о значају заједничке културне политике.

„Србија и Аустрија имају део заједничког културолошког наслеђа, а обе земље су у самим темељима европске цивилизације и самим тим смо позвани да заједно бранимо и унапређујемо те заједничке вредности јер тиме бранимо право на наш начин живота.“, рекао је том приликом Паровић.

Делегација НСП-а је посетила и војничко гробље у Брауауу на коме је сахрањено 16 српских војника из периода Првог светског рата.

Зоран Шијаковић који предводи и КУД „Даница“ чије је седиште у Салзбургу је српској делегацији најавио скори долазак овог КУД-а у Нови Сад где ће на позив Валентина Венцела, директора Новосадског позоришта одиграти представу у оквиру Фестивала мањинских позоришта.

 

Информативна служба Народног слободарског покрета