Почетком деведесетих година Вук Драшковић је био родоначелник паравојних формација и најгласније је узвикивао радикалне и екстремистичке пароле. Тада је такав говор и та врста понашања служило Западу (понајвише НАТО-у) да Србе стави на стуб срама и да нас оптуже за распад СФРЈ и разна друга зла.

Данас пак исти тај Драшковић опет гласно и радикално екстремистички позива да Србија одустане од Косова и Метохије и да тако погази своју историју, Устав и интересе. У контексту покренутог унутрашњег дијалога, Драшковић опет за корист НАТО пакта ослабљује позиције Србије и вероватно се тиме препоручује и за неку наредну политичку расподелу.

Наравно, поборник сам да свако има право да изнесе своје мишљење, међутим Вук Драшковић би после готово пола века бављења политиком морао да зна да када је члан владајуће гарнитуре (а његов СПО подржава Владу Србије) онда све што каже има другачију конотацију, а за овакву изјаву око КиМ би чак и у време док је био сарадник Мике Шпиљка сносио озбиљне последице.

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета