Делегација Народног слободарског покрета на челу са Мирославом Паровићем боравила је у посети Македонији. У централи Демократске партије Срба у Македонији домаћин им је био Иван Стоилковић, председник партије и посланик у парламенту Македоније.
Стоилковић је том приликом указао на доста сложену политичку и безбедносну ситуацију која у Македонији траје већ дуже време. Према његовим оценама више је него јасно да је делу међународне заједнице потребан конфликт на Балкану и да стога раде све како би продубили кризу.

Мирослав Паровић је рекао како је више него јасно да НАТО креира конфликт и да је разлог томе покушај пресецања транзитног пута “коридор 10” који спаја Истамбул са Бечом. Такође, Паровић је истакао потребу да Србија заузме проактивнији став у регионалној политици јер је то начин ефикасне заштите унутрашње стабилности земље. “Великоалбанске претензије су јасне претња и Србији и Македонији, те стога две државе и два народа морају активније сарађивати на спутавању тог мафијашког плана.”, закључио је Паровић.

После Скопља, делегација Слободара је посетила спомен комплекс “Зебрњак” посвећен “Кумановској бици”, као и једину српску општину у Македонији, Старо Нагоричане. Том приликом је руководству општине предочена идеја Српског културног простора и потреба да Србија као матица води рачуна о опстанку Срба ван Србије.
Информативна служба Народног слободарског покрета