Поштовани!

Дан након објављивања резултата председничких избора, у појединим медијима појавила се информација према којој сам ја Мирослав Паровић кандидат Народног слободарског покрета дужан да држави вратим средства која сам за кампању наводно узео.

Овим путем молим уважене медије да пренесу тачну информацију, а од оних који су пренели неистину захтевам да у складу са важећим Законом о информисању објаве деманти.

Нити ја, Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета, нити ико у моје име, није узео средства из буџета Републике Србије на име трошкова предизборне кампање за Председничке изборе 2017. и самим тим никаква средства држави Србији нема потребе да вратим, јер иста да поновим не дугујем. Шта више упркос најавама појединих противкандидата испоставило се да сам у коначном збиру ја једини од једанаест који таква средства нисам узимао ни у ком обиму.

Да подсетим, дана 28. марта 2017. ту информацију да се средстава од државе одричем сам као статус објавио на својој Фејсбук страници (скриншот шаљем у прилогу), а везано за изјаву коју сам у том смислу дао за лист Ало, истог дана, под насловом “ШИРОКО – Бели и Паровић частили противнике са 500.000 €!”

И јуче на конференцији за медије првој након затварања изборних места одговорио сам врло јасно управо на то новинарско питање о чему могу да посведоче сви присутни новинари, као и снимак са конференције. Да говорим истину медији врло лако могу проверити путем одговарајућих институција.

Са вером да се не ради о лошој намери, већ о новинарском пропусту појединих медија,

Мирослав Паровић,
председник Председништва Народног слободарског покрета

Линк чланка у Ало: http://www.alo.rs/beli-i-parovic-castili-protivnike-sa-500-000-e/101029

Линк снимка конференције: https://youtu.be/IFH5_0NMTZU?t=7m55s