Маркус Фронмајер
(Markus Frohnmaier), лидер омладине политичке партије Алтернатива за Немачку, и портпарол председнице Фрауке Петри (Frauke Petry) уочи председничких избора посетио је Србију, желећи да укаже на значај Србије у турбулентним временима за Европу, оптерећену наметнутим проблемима од стране НАТО и ЕУ .

Маркус Фронмајер био је 2014. учесник Међународне конференције “Нова Европа”,   у којој су осим домаћих, учешће узели високи гости из Француске, Немачке,  Аустрије, Италије и Русије укључујући и бившег амбасадора ове земље у Србији Александра Конузина. Циљ конференције био је зачетак стварања чврсте сарадње на линији Париз – Берлин – Београд – Москва, као одговора на нове геополитичке изазове.

Алтернатива за Немачку (AfD) је суверенистичка, евроскептична политичка партија, која је од 2014. у Европском парламенту као део групе Европских конзервативаца и реформиста, а од марта 2016, парламентарна је у осам немачких савезних држава.

 

Маркус се, као лични пријатељ Мирослава Паровића, лидера Народног слободарског покрета и председничког кандидата, обратио на предизборном скупу Слободара у недељу 26. марта у Смедеревској Паланци, рекавши да у Србији увек осећа да је међу пријатељима, и да Мирослава Паровића, познаје четири године као једног од првих актуелних политичара, зачетника идеје о Новој Европи, Европи  од Атлантика до Владивостока, заснованој на идејама Шарла Де Гола (Charles de Gaulle), великог француског државника, у којој би суверене и слободне европске нације, укључујући и руску, равноправно учествовале у изградњи заједничког дома.

“Заједнички ћемо градити осовину Париз – Берлин – Београд – Москва и радујем се нашим будућим сусретима, којих ће у будућности бити пуно”, рекао је Маркус Фронмајер, пријатељ Слободара и Србије пожелевши Мирославу Паровићу успеха у кампањи, и на изборима.