Фото: Фејсбук профилна Слободана Ракића

Господин Слободан Ракић, пензионер из Стублина покрај Обреновца поставио је путем друштвене мреже Фејсбук питања Мирославу Паровићу,  кандидату Слободара за председника Србије.

У навали ботова противкандидата, од увреда па све до претњи, ових 10 конкретних и квалитетних питања дала су нам снагу да истрајемо у борби нудећи трећи политички пут, пут који је Србији неопходан да би као домаћинска постала јака, стабилна и суверену.

01. Како ћете скинути окупацију?

Постепеним враћањем институција под окриље контроле народне воље. Започео бих од области културе и образовања које морају бити у темељу суверене Србије.

02. Како ћете отерати ММФ?

Да би се отерао ММФ мора се прво подићи домаћа привреда и реална производња. За то је предуслов да се чланови наше владе чешће виђају са српским привредницима него са страним и да више не буде сваки српски привредник одмах означен као криминалац. То наравно подразумева да се прво морају похапсити сви криминалци који се представљају за привреднике.

03. Како ћете подићи домаћу индустрију а отерати стране хоштаплере?

Кроз помоћ српским привредницима и њиховом фаворизацијом.

04. Како ћете подићи пољопривреду и сточарство и заштити домаћи производ?

Организовањем пољопривредних произвођача у јака удружења. Циљаном помоћи за изградњу прерађивачких капацитета ради прављења што већег броја кооперација.

05. Како ћете увести царину за ЕУ?

Србија као активно војно и политички неутрална држава би у први мах пооштрила царинску политику да би у догледно време видела куда ће ићи европска сарадња.

06. Како ћете избацити НАТО из земље и са Космета?

Дипломатским радом и концептом активне војне неутралности и сарадње на тој основи у погледу сузбијања исламистичког тереоризма и њихових помагача из редова шиптарске мафије.

07. Како ћете вратити питање статуса Космета у СБ УН под резолуцију 1244?

Пре свега дипломатским радом на поновном враћању преговора под окриље УН. Потом кроз уништење шиптарске мафије која држи лажну државу Косово.

08. Како ћете укинути бриселски споразум?

Ти споразуми већ укидају сами себе. Околности у Европи се мењају и иду на корист нама као народу.

09. Како ћете укинути одлуке Берлинског конгреса по питању наше науке, историје и образовања?

Увођењем српског становишта у те области и то бих законски уредио.

10. Да ли сте схватили да Вас ни једном нисам питао “Да ли ћете” и да то није упитно?

Ја и гајим однос према животу и политици који подразумева активан приступ и конкретна дела тако да су ми ближа питања која почињу са Како, а плус сам и електроинжењер што опет подразумева да чешће размишљам како решити проблеме.

На питања лично одговарао Мирослав Паровић,

кандидат за председника Србије лидер Народног слободарског покрета

Мирослав Паровић и његов изборни штаб захваљују господину Ракићу, и  позивајући и друге да се укључе у јавну дискусију о томе куда даље и какву Србију желимо да оставимо нашој деци и унуцима.
Скриншот питања г. Ракића (Фејсбук)