Мирослав Паровић кандидат за председника Србије испред Народног слободарског покрета, подсетио је у Белој Цркви, на неизбрисиве везе српског и руског народа, где се као и у Сремским Карловцима, и у другим градовима у Србији, након Октобарске револуције населио велики број Руса, које је Србија прихватила као своје. Бројне институције, чак и читаве руске школе пребачене су на ово подручје, увезујући тако историје и судбине два народа.

Мирослав Паровић лидер Слободара истакао је да је помажући Русији да у Србији сачува институције Руске Царевине, остављен заметак оне снажне Руске Царевине, снажне руске државе који је данас поново никао и који данас светли свим сјајем.

Ми Срби увек ћемо на сваки начин гледати да помогнемо Русији, и Русија ће на сваки начин гледати да помогне нама као народу и држави. Тако је било и тако ће бити у будућности. И зато се “кроз предодређеност Срба са једне стране, и Руса са друге стране, мора осликавати и политички програм нас који се бавимо политиком у Србији“, закључио је Мирослав Паровић, гледајући ка Русији као једном од темељних стубова суверене, стабилне и безбедне, слободарске Европе од Атлантика до Владивостока.