Мирослав Паровић, председнички кандидат Народног слободарског покрета, упутио је подршку Марин Ле Пен, лидерки Националног фронта из Француске, којој је Европски парламент укинуо посланички имунитет.

Чланови Народног слободарског покрета организовали су скуп подршке Марин Ле Пен испред Споменика захвалности Француској на Калемегдану. Они су носили мајице са ликом лидерке Националног фронта и порукама “Србија је Европа, Европа није ЕУ”, “Србија је уз Марин Ле Пен” и “За Европу суверених држава”.

“Марин Ле Пен је Европски парламент без икаквог разлога скинуо посланички имунитет, само зашто што је на свом Твитер профилу ставила слике убиства “Исламске државе”. На тај начин ова европска институција је угрoзила живот свих који живе у Европи, имајући у виду да свако онај ко не спречава злочин у неку руку учествује у њему”, упозорио је Паровић.

Паровић је објаснио да Марин Ле Пен, као и он, припадају суверенистичком европском блоку који жели да Европа изгледа другачије.

“Марин Ле Пен и ја желимо да  ЕУ не буде модел нашег организовања, него да то буде сарадња суверених држава. И она и ја се залажемо за политичку линију Париз, Берлин, Москва, а ја бих додао и Београд као основу за стабилности Европе. И она и ја гледамо Европу очима којим је гледао велики Шарл Де Гол, Европу од Атлантика до Урала, као једини начин да она буде суверена, стабилна и безбедна”, објаснио је Паровић.

Паровић је рекао да ће након победе Марин Ле Пен на предсeдничким изборима у Француској односи Србије и те земље поново бити блиски као у време када је Споменик захвалности Француској изграђен.

[embeddoc url=”http://slobodarski.rs/wp-content/uploads/2017/03/Traduction-prof.dr-Nenad-Krstic.docx” download=”all” viewer=”microsoft”]