Породични покрет за развој Сомбора је одлучио да подржи кандидатуру Мирослава Паровића на предстојећим председничким изборима. Договорено је да Мирослав Паровић и његов Народни слободарски покрет у јавности заступају кључне идеје Породичног покрета за развој Сомбора, а то је пре свега потреба за системским решавањем нагомиланих проблема са којима се суочавају породице у Србији.

Као прво системско решење заједничким снагама биће промовисана потреба за усвајањем Закона о дадиљама којим би се на ефикасан начин решио проблем малог капацитета предшколских установа у већим градовима, као и проблем чувања деце ван радног времена, а уз ангажовање великог броја незапослених лица за завршеним педагошким или сродним факултетима.

Породични покрет за развој Сомбора делује више од пет година и за то време је имао пуно запажених акција, од којих је свакако најважнија помоћ у системском решавању проблема рефундирања трошкова израде магистралних лекова за децу. Од оснивања на челу овог покрета је Мирослав Вељковић, отац четворо деце.

Подсећамо да је Народни слободарски покрет на седници одржаној 22.01.2017. донео одлуку да се уђе у кампању за председничке изборе.