Владан Глишић и Мирослав Паровић, заједно са својим најближим сарадницима су на дан референдума о Дану Републике посетили Сребреницу како би упутили подршку грађанима Републике Српске. Домаћин делегацији из Србије био је Младен Грујичић, заједнички кандидат свих српских партија за место начелника општине Сребреница.

„Ми подржавамо и активно помажемо одржавање референдума јер сматрамо да је то патриотска дужност сваког Србина ма где да се родио. Такође, ми поздрављамо и подржавамо чињеницу да је господин Младен Грујичић добио подршку свих српских странака и изражавамо наду да ће то довести до тога да он дође на чело општине Сребреница.“, рекао је Владан Глишић.

Мирослав Паровић је истакао како је важно у месту где је страдало пуно невиних Срба и Бошњака послати поруку да никоме не треба нови рат, али и то да је Сребреница саставни део Републике Српске, што одржавање референдума недвосмислено и показује. „Уверен сам да ће и данашњи дан, али и победа господина Грујичића на изборима наредне недеље допринети томе да се у свет пошаље објективнија порука из Сребренице. Овај град покушавају да претворе у „европску Меку“ и баш зато је створен лажни мит о геноциду над муслиманима, стога је насушна потреба не само нас Срба, већ и читаве хришћанске Европе да се тај мит сруши.“, закључио је Паровић.

Заједнички кандидат свих српских странака за начелника општине Сребреница, Младен Грујичић је истакао како је важно да у том граду није било никаквих тензија на дан референдума иако су то многи најављивали и очекивали. “На овај начин показано је да у Сребреници живе нормални људи који не желе да довека буду заробљеници прошлости”, истакао је Грујичић. Он је позвао све сребреничане који живе у Србији, а имају право гласа на локалним изборима да изађу на изборе и тиме помогну да Сребреница добије начелника који ће за разлику од досадашњег поштовати чињеницу да је Сребреница део Српске и да у њој подједнако живе Срби и Бошњаци.