Криза која траје већ неколико година, а која је кулминирала у предходним месецима захтева од свих друштвених и политичких чинилаца у држави повишен ниво одговорности. Из тог разлога ми као пре свега одговорни људи позивамо на што хитније формирање Владе Србије.

При томе црвене линије које ми постављамо пред нову Владу су:

· Политика активне војне неутралности која подразумева несврставање у војне блокове, али уз наставак набављања дефанзивног војног оружја од Руске Федерације и активну борбу против исламистичког тероризма.

· Већа буџетска издвајања за безбедносне пројекте. · Наставак економске сарадње са Кином и Русијом уз инсистирање на завршетку стратешких транзитних коридора (саобраћајних и енергетских) према Грчкој, Бугарској и према Црној Гори.

· Што хитнији завршетак аранжмана са ММФ-ом.

· Припрема државног апарата за велике политичке промене које очекују Европу у наредне две године, а које ће неминовно довести до слабљења ЕУ и бриселске администрације.

За нас политика представља служење интересима народа и државе те ћемо стога као и до сада бити спремни да око стратешких ствари помогнемо, али ћемо исто тако бити спремни да максимално притиснемо власт уколико будемо приметили да се прелазе црвене линије државно одговорне политике.

Мирослав Паровић, председник странке Трећа Србија