Радио-телевизија Војводине је 11. 2. 2009. пустила прилог о посети Динка Грухоњића овој медијској кући

РАДИО-телевизија Војводине је 11. 2. 2009. пустила прилог о посети Динка Грухоњића овој медијској кући. Том приликом дочекан је од стране тадашњег директора РТВ, Блаже Поповића, који је рекао како се тај дан учланио у Независно друштво новинара Војводине на чијем је челу Грухоњић у том тренутку био.

После извршене “иницијације”, Грухоњић је констатовао како је РТВ од тог момента постао “прави јавни медијски сервис Војводине”. Након Грухоњићевог десанта на РТВ, у ову медијску кућу почињу да долазе Сорошеви стипендисти са свих других медија и од онда гледаност програма РТВ се своди на ниво статистичке грешке, а трошкови пословања драстично расту. Број запослених је увећан за преко 300, на копродукцијске уговоре и плате уредника и појединих водитеља потрошени су милиони, чак је ненаменски потрошено и два милиона евра средстава намењених за почетак изградње нове зграде телевизије.

После готово осам година исисавања државног новца, Динко Грухоњић је схвативши да његова војска на РТВ губи позиције, започео формирање класичног политичког покрета кријући се иза штита “наводне борбе за медијске слободе”. Добро плаћени и од многих потпомогнути протести “подржи РТВ” служе за регрутовање активиста за Грађански фронт који је у оснивању и који ће врло брзо бити сабирни центар за све припаднике “шесте колоне” која је добила задатак да дестабилизује Србију.

Због свега овога, моји сарадници и ја смо одлучили да раскринкамо деловање Динка Грухоњића и зато смо од Родољуба Шабића тражили да нам његова служба достави све финансијске трансакције РТВ од 2009. до данас. По добијању тих докумената ангажоваћемо независну ревизорску кућу како бисмо црно на бело добили пресек стања да бисмо могли јавност о томе да обавестимо.

Ми смо дубоко свесни да се од петог октобра двехиљадите године у Србији нашироко злоупотребљавају теме заштите људских права, а све са циљем рушења институција земље и богаћења појединаца. Знајући све то, сматрамо да се једино јасним доказивањем и предочавањем јавности начина функционисања тих и таквих појединаца може спречити даља злоупотреба народног новца и рушење угледа и кредибилитета државе у којој живимо.

Извор: Вечерње Новости (25. јун 2016.)