Председник Демократске странке, Бојан Пајтић је дуже време покушавао да маскира своју праву природу и политичко опредељење. Међутим, сада када је позвао на окупљање за НАТО, геј бракове и остале „тековине демократије“ (како је замишља мали ђокица), свима је постало јасно да су све раније Пајтићеве приче у ствари биле маска.

Очито да је Пајтић финансијски и логистички помажући протесте везане за Савамалу и РТВ сакупљао и регрутовао „уличну војску“ за спровођење НАТО политике. Као што је сада више него јасно да је наводна борба за изборну вољу у ствари била НАТО потреба да се на мала врата у Народну скупштину уведу неопходни гласноговорници политике Пајтићевих налогодоваца.

 

Тужно је да је Бојан Пајтић успео да у изборној ноћи 24.04.2016. постане стожер око кога су се окупиле и странке попут ДСС и Двери, које су га на тај начин аболирале за ранији период, а исто тако су му дали и легитимитет за ову сада већ огољену НАТО лобистичку политику. Не треба заборавити да су управо Двери и ДСС у скупштину ушли преко гласова које им је Бојан Пајтић дао и да су му тиме постали дужници, а народна мудрост каже: „Дуг је зао друг!“.

Како онда тако и данас, ми остајемо поборници потребе за формирањем трећег политичког пола у Србији јер ће само на тај начин бити могуће избећи сценарио који гледамо у Македонији. Такође, кроз формирање таквог политичког блока биће много јасније ко су све „вукови у јагњећим кожама“, јер је досадашња пракса показала да су многи спремни на све само да би се дочепали посланичких и других позиција.

Мирослав Паровић,
председник странке Трећа Србија