Др Ненад Крстић, иницијатор протеста “Стоп анархији” у Новом Саду. СРПСКОМ народу је потребан мир, а не анархија која се појавила последњих недеља у нашој земљи

СРПСКОМ народу је потребан мир, а не анархија која се појавила последњих недеља у нашој земљи. То ће бити порука са нашег грађанског окупљања сутра у 18 сати испред зграде Покрајинског јавног сервиса (РТВ) у Новом Саду. (прим ТС: скуп одржан у петак 17.06.2016)

То за “Новости” каже др Ненад Крстић, професор Филозофског факултета у Новом Саду и један од иницијатора најављеног протеста.

Ваше окупљање је одговор на протесте “Одбранимо РТВ” за које тврдите да су плод политичке манипулације. Зашто?

– Имали смо изборе на којима је вољом већине победио Александар Вучић, дакле, њему припада и право да оформи власт и то је силогизам који датира још из Аристотеловог доба. У јавним сервисима држава именује УО који потом поставља уреднике. Тако је у свету, тако треба да буде и код нас. Али, неки у РТВ су мислили да им је уредничка фотеља трајног карактера.

Оптужују вас да сте продужена рука актуелне власти у борби против Пајтића…

– Најлакше је залепити етикету. Први сам спреман да сутра критикујем ту власт. У случају РТВ, није више у питању то да ли смо ми за власт или не, у питању је воља већине која је показана на изборима. Не познајем Пајтића, знам да се више бавио политиком него струком.

Може ли бити “балканског пролећа” како најављују неки центри моћи?

– Ово што се дешава у Македонији и Републици Српској није ни случајно, нити је наивно. С друге стране у Француској, у којој често гостујем као предавач, јача покрет суверениста, а заснива се на идејама можда највећег државника двадесетог века Шарла де Гола. То је оно што ме охрабрује.

Извор: Вечерње Новости, 16.06.2016.