Мирослав Паровић, председник странке Трећа Србија и један од лидера коалиције Народни савез је поводом додатног заоштравања политичке ситуације у Србији изјавио следеће:

“Већ дуже време упозоравам како НАТО креира хаос у Србији покушавајући да спроведе “македонско пролеће”. Изборни процес је био идеална прилика да се направи додатна подела народа на матрици “уа или ура Вучић” што се кроз кризу проглашења резултата и чини.

“Нови ДОС” који је креиран у изборној ноћи и то на позив америчког амбасадора већ има јасан задатак да оспори целокупне изборе и тиме створи предуслове за насилно преузимање институција. Начин на који су у глуво доба ноћи упали у РИК са ултимативним захтевом да се призна оно што они сматрају резултатима избора јасно показује да ће им методе бити “петооктобарске”. То наравно није ни чудно имајући у виду да “нови ДОС” чине прекаљени петооктобарци појачани за Двери. Медијска и финансијска логистика коју ова група има такође јасно показује НАТО потпис. Све мање се у јавности може чути глас разума, а уместо разума се сервира низ спинованих информација од којих је свакако најсмешнија да је послепоноћни упад у РИК у ствари заштита Устава и Косова у Србији, а што тврде из ДСС и Двери. Колико је то смешно и лицемерно говори и то што је у РИК упао и Чедомир Јовановић, који је испада после разговора са америчким амбасадором одједном постао уставобранитељ иако је до јуче био за независно Косово.

Било како било, криза се очигледно све више отрже контроли и задатак свих нас који се боримо за грађански мир мора бити да активно утичемо на стабилизацију прилика у земљи.”