Лидер Народног савеза Мирослав Паровић одговара на пет питања у вези са предстојећим парламентарним изборима: Очекујем да упркос свим препрекама Владан Глишић и ја формирамо трећи политички пол

1. Шта очекујете од избора? Какве су вам амбиције?

Очекујем да упркос свим препрекама које нам се постављају, Владан Глишић и ја успемо да формирамо трећи политички пол и да на тај начин срушимо планове НАТО који у Србији покушава да направи два супротстављена табора. Зато толико често понављам да ми не сводимо политику на “уа или ура Вучићу”, јер је управо то матрица поделе, а ми у инат нисмо део тог пројекта. Амбиција нам је, наравно, долазак на власт, али не по цену љуљања државног брода кроз неки нови “пети октобар”.

2. Коју политику нудите грађанима?

Политику која искрено брине за обичног човека и државу и која се не своди на излизане пароле. Рецимо, ми кажемо да нисмо за ЕУ, али нудимо модел по коме смо за то да Србија постане слободна пословна зона Европе, налик на Хонгконг у Кини. На овај начин бисмо у најбољем смислу искористили позицију да имамо трговински споразум са Русијом, а да са државама ЕУ већ годинама преговарамо о чланству. Оваквом политиком би Србија избегла радикалне политичке заокрете који су опасни, а са друге стране бисмо отворили могућност да у земљу уђе онај део капитала из иностранства који је везан за руско тржиште и који трпи штету због санкција између ЕУ и Русије.

3. Како гледате на оптужбе да у ствари “трчите” за власт и да вам је циљ да обарате радикале и Двери-ДСС?

Оптужба је смешна, тим пре што долази од оних који су до јуче седели у власти са СНС у деведесет општина, а сада у маниру Динкића глуме опозицију два месеца пред изборе. Србији требају нови људи и мислим да као убедљиво најмлађи политички лидер у земљи имам права да самостално покушам да изборим своје место под сунцем, а вероватно су разноразне етикете саставни део тог пута.

4. Да ли вам је ближа политика СНС или такозване патриотске опозиција?

Искрено, у оба та табора, као и у већини других странака, видим врло мало политике и углавном се ту све своди на “уа или ура Вучић”, а као што већ рекох, трудим се да будем далеко од те лоше политичке матрице.

5. Хоће ли савез са Владаном Глишићем опстати и после избора или је формиран “једнократно”?

Уверен сам да ће наш политички савез опстати јако дуго и то на радост и добробит народа у Србији.

П. В.

Извор: Вечерње Новости – Говорница (14. април 2016.)