Као што је то већ познато Управни суд је оборио изборну листу коју су Републичкој изборној комисији 18.03.2016. поднели Владан Глишић и Мирослав Паровић, а која је била усвојена од стране РИК-а. Образложење је било више него смешно, а гласило је да се у називу листе не могу налазити презимена Глишић и Паровић. Ми смо тада реаговали и јавности указали да је Управни суд такву пресуду донео по налогу из амбасаде САД у Београду и да је и та пресуда један од корака ка томе да се од избора у Србији направи хаос и бојно поље на улицама.

Најновије одлуке овог суда још више иду у прилог тој нашој тези. Наиме, РИК је одлучио да лажним странкама националних мањина онемогући да трче изборну трку са нижим цензусом. Тако је рецимо статус мањинске странке оспорио трима странкама руске националне мањине и Републиканској партији, Николе Сандуловића која је иначе регистрована као странка Мађара. Међутим, Управни суд је пресудио како лажне руске странке могу да као мањинске учествују на изборима упркос томе што на листи нема Руса, а да ствар буде парадоксалнија Руси у Србији и немају статус националне мањине, али зато одлуком Управног суда имају чак две странке које ће на изборима бранити права националне мањине која формално правно и не постоји. Републиканској партији је пак признат статус мађарске странке, а када је доказано да је један број потписа грађана који су доставили споран, онда су закључци Управног суда такви да се та листа не може уклонити са гласачког листића и то без обзира на доказане малверзације.

Све ово доказује да ће у изборном процесу Управни суд бити коришћен за креирање хаоса и оспоравање демократског легитимитета избора. Наше информације говоре да неколико странака које су се удружиле у удружење СТОП (ДС, ДСС, Двери, СДА и тд.) спремају да у изборној ноћи поднесу више хиљада приговора на ток избора. За ово већ постоје припремљени бланко формулари и адвокати који су плаћени да пишу приговоре. Свих ових неколико хиљада примедби ће доћи на одлучивање у Управни суд, а као што се из досадашње праксе могло видети овај суд ће урадити све да направи замешатељство, а то наравно није случајно и инстурисано је споља.

Листа У ИНАТ – СЛОЖНО ЗА СРБИЈУ – НАРОДНИ САВЕЗ је до сада показала и доказала висок ниво забринутости за државу и очување мира и стабилности. Ми у јавност излазимо са овим подацима јер сматрамо да се један део система одметнуо и да ради у служби оних који овом народу и држави не желе добро. Сматрамо да у овом моменту једино народ може да заштити поредак у Србији и зато апелујемо на све да притиском јавности утичу на институције како би оне почеле да раде.

НАТО жели да људе на улицама Београда гурне једне на друге и да на тај начин хаос из Брисела и Париза измести код нас. Избори су идеалан начин да се ствари бојно поље и баш зато сви морамо бити одговорни и опрезни.

Владан Глишић
Мирослав Паровић