НАТО бомбардовање као увод у терористичке нападе у Паризу и Бриселу

 

Некритичко осуђивање Срба и Србије као криваца за распад СФРЈ, а посебно НАТО бомбардовање наше земље започето 24. марта 1999. године — представљају увод у данашња дешавања широм Европе. Напади у Паризу и Бриселу представљају више него јасан почетак оружане побуне радикалних исламиста, а све то веома подсећа на сличне злочине које су џихадисти и албански терористи чинили у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији.

Оно што је такође чињеница, јесте то да терористи који изводе акције у Западној Европи део своје логистичке базе имају у муџахединским камповима у Федерацији БиХ, као и то да у великој мери користе комуникационе канале које је успоставила албанска мафија. Једном речју, потпуно је јасно то да постоји акционо јединство терориста на западу Европе и оних терориста којима је НАТО створио државе на Балкану.

Ово је посебно важно истаћи у дану када се у Хагу изриче пресуда Радовану Караџићу, човеку коме се суди само зато што се супротставио стварању Босне и Херцеговине по моделу који је у својој књизи „Исламска декларација“ описао Алија Изетбеговић. Ова књига свакако спада у основну лектиру терориста који данас убијају по Европи, тако да ће за нас бити посебно важно да видимо како ће пресуду образложити родбини убијених у терористичким актима.

Као представници народа који се први у Европи сукобио са исламистичким тероризмом, а који тада није добио подршку за ту борбу — сматрамо да је важно да на дан када је започета агресија НАТО-а на Србију позовемо све народе у Европи да се сви заједно одупремо злу које нас је снашло, јер ако ми не победимо то зло — оно ће победити нас.

Ми смо дубоко свесни да је само питање дана када ће и у нашем региону терористички апетити поново почети да расту, стога и догађаје у Бриселу гледамо са пуном пажњом, а савезнике тражимо чак и у оним земљама с којима смо се пре седамнаест година сукобили. Наравно, Русију доживљавамо као природног лидера борбе против исламистичког тероризма, имајући у виду чињеницу да је ова земља доминантно допринела томе да се Сирија избори са ИСИЛ-ом.

Због свега овога, Србија мора остати војно неутрална држава и ми ћемо дати све од себе да Савет безбедности УН подржи нашу неутралност. Истовремено, Србија се мора укључити у борбу против исламистичког тероризма, те стога под хитно треба реализовати уговор о набавци дефанзивног оружја из Русије и дати државним органима РФ иста или већа права од оних које уживају припадници НАТО структура.

Владан Глишић

Мирослав Паровић