СЛОЖНО за ЖЕНЕ које ће се борити ЗА ТЕБЕ

У Новом Саду 8. марта, на Дан жена, симболичном акцијом дељења цвећа и штипаљки, жене Народног савеза, у оквиру кампање за предстојеће изборе на свим нивоима, започеле су и своју кампању. Циљ ове кампање јесте то да се што већи број жена укључи у сам процес избора и решавање реалних проблема с којима се сусрећу у свакодневном животу, без обзира на њихов социјални и друштвени статус.

Ивана Вељовић Переула, чланица Народног савеза, на питање зашто је одабрана баш штипаљка, рекла је да је штипаљка, као и већина проблема – од места у вртићу за дете, незапослености, кашњења породиљских накнада, боравка за децу до 4. разреда, нерадне недеље, умањења плате због боловања за негу детета и сл – нешто што деле све жене, било да су домаћице, продавачице, професорице, докторице, земљораднице, политичарке и сл.

Под слоганом Бирај паметно и Сложно за жене које ће представљати и тебе, желеле смо да скренемо пажњу на то да је веома битно да жене узму активну улогу на предстојећим изборима, било тако што ће се активно укључити у рад наше политичке организације, било тако што ће изаћи на изборе и гласати за оне које ће представљати баш њих. Заиста је битно да у скупштинама буде што више жена, али не само да се задовољи квота од 30%, која је прописана законом о родној равноправности. Битно је да се с речи пређе и на дела, да политичарке престану да причају само о родној равноправности, која је у великој мери дискутабилна и која је довела до тога да је друштво и по том питању оштро поларизовано и подељено на оне који жену виде само уз шерпу или само као пословну жену, већ и да се почну бавити реалним проблемима с којима се сусрећу све жене, па и оне, јер живот већине жена у Србији одвија се између шерпе и каријере.

 СЛОЖНО за СРБИЈУ!

НАРОДНИ САВЕЗ