Трећа Србија 21. фебруара 2016. године у Темерину у пуној сали културног центра “Лукијан Мушицки” у  одржала је предизборну трибину.

Окупљенима се најпре обратио заменик председника Скупштине града Новог Сада Миролав Илић, председник Фондације Достојанство, која је организовала велики број међународних састанака (Париз, Москва, Беч, Крим), покренула издавачку делатност, организовала различите културне активности, и како је рекао покушава да са малим циљевима мења свест. “Српско друштво оптерећено је великим бројем проблема. Да бисмо их решили морамо најпре да идентификујемо њихове узроке. Да бисмо решили проблем морамо га посматрамо у целини“, рекао је Илић истакавши да су најопасније полуистине.

Председник Треће Србије Мирослав Паровић представио је пропагандни материјал у коме је сабрано све оно што је Трећа Србија за кратко време постигла, а то су између осталог:

  • Међународна конференција НОВА ЕВРОПА,
  • откривање споменика Стефану Немањи у Бања Луци,
  • Форум младих лидера Србије и Русија “Крепост”,
  • Учествовање у Балканско-Црноморском форуму у Москви,
  • посета Савету Федерације Русије и Московске Думе, којом приликом је одржан сусрет са Александром Васиљевичем Конузином,
    сусрет са легендарним командантом Игором Стрелковим и давање подршке народу Новорусије,
  • посета Влади Крима као прва званична посета Криму једне стране делегације,
  • посета Придњестровљу,
  • посета Европском парламенту у Стразбуру,
  • потписивање манифеста Нове Европе у Паризу,
  • сусрети са челницима партије француског Националног фронта марин Ле Пен
  • сусрети са челницима Алтернативе за Немачку,
  • сарадња са Фондом Горчакова, блиског руском Министарству спољних послова, и у оквиру тога учествовање у форуму Балкански дијалог, организовање Конференције о активној неутралности…

Све то и још више у свега две године.

Једино ми као странка на политичкој сцени нудимо конкретно решење, како Србија да искористи све оне предности које има, географске и идентитетске.  Декадентни Запад оптерећен мигрантском кризом коју је сам изазвао, преплављен је таласом људи друге вере, који су очували своју породицу, своју цивилизацијску основу и идентитет, и који се боре за своја права и живот. Такав Запад данас тражи начин да се ослободи од НАТО пакта који њихов децу тера у рат и данас у нама Србима који смо били жртва политике атлантистичког Запада, тражи симбол, истакао је председник Паровић.

Европи чији је извоз због глобалне кризе ограничен потребно је руско тржиште од 300 милиона људи који имају новца да плате европске производе. У путу сарадње између Истока и Запада јесте шанса Србије. И једино Трећа Србија нуди такаво решење, да Србија буде активно политички и војно неутрална држава.

Од политике УРА Вучић, политика УА Вучић, је можда реторички јача, али су обе  једно велико ништа. И рећи ће вам и једни и други држите се чврсто за то – ништа. “Једино ми изаћи ћемо са именом и са презименом и са својим породицама, са планом и програмом који ће подразумевати Србију у интересу овог народа. Једино ми ћемо се у овој кампањи бавити вашим проблемима. Једино ми ћемо се бавити вама. И зато тражимо вашу подршку, како би вам показали да постоји нешто ново и другачије, и указали да покушате да пробудите НОВУ СНАГУ Србије која нам је свима потребна. Сада имате алтернативу” – закључио је Паровић, поздрављајући у публици у публици своју супругу у једноипогодишњу ћерку Ленку због чега је посебно узбуђен јер пед њом први пут држи политички говор, што ће за Трећу Србију бити пракса у овој политичкој кампањи, у којој ће конкретни људи са именом и презименом, са својим породицама изаћи пред све нас.

Стеван Бабић, организатор и домаћин скупа у Темерину, осврнуо се на прекретнице које наш народ и државу прате кроз историју, па и данас, истичући неопходност трећег пута који једини даје одговоре на практично сва питања и дилеме. “Једини смо признали своје грешке и једини смо одстранили паразите и лоше људе из својих редова, јер ако ми нисмо чисти, како да станемо пред вас? Једини нисмо мењали реторику. Jедини смо на чело странке поставили најбољег међу нама – Мирослава Паровића. Једини имамо пријатеље и на Истоку и на Западу. И једини знамо да добробит Србији не могу донети ни хирови ни демагогија, већ јасан план”, речи су којима се Стеван Бабић осврнуо на доследност и политику Треће Србије у којој је препознао вредности за које се лично бори и залаже.