Пред више од стотину окупљених Шапчана је одржан скуп Треће Србије који је за циљ имао да грађанима Шапца приближи идеје наше странке, а посебно наш предлог да се сремско село Кленак припоји Граду Шапцу и да се на тај начин реши проблем више хиљада житеља овог села који су фиктивно пријављени у Шапцу како би могли да лакше добију здравствене, образовне и сваке друге услуге.

Поздрављајући скуп Иван Петковски, председник Гр.О. Треће Србије у Шапцу, истакао је да је за њега као човека који ради у хемијској индустрији од изузетног значаја да се у Шабац врати некадашња индустријска производња јер је то једина реална могућност развоја.

Члан председниства Треће Србије, Мирослав Илић изнео је конкретан предлог у погледу сарадње Новог Сада и Шапца у сфери креативних индустрија.

Мирослав Паровић, председник Треће Србије је окупљеним грађанима поновио своју забринутост због тога што је Душан Петровић од некадаањег индустријског гиганта направио град познат по ауто и нарко мафији. “Уверен сам да нико од вас који живите у Шапцу и чија деца одрастају у овом граду не желите да она буду у контакту са криминалцима. Први предуслов да то тако не буде је да на предстојећим изборима изаберете нову снагу.”, истакао је он.