Протекле недеље генерални секретар Треће Србије Марко Теслић посетио је Француски национални парламент, где је одржан састанак са Николом Дуиком, послаником из редова Републиканаца и чланом савета за националну безбедност и оружане снаге Француске. Тема састанка се односила на безбедносне изазове с којима се данас суочава Европа, услед све веће напетости и кризе изазване мигрантима и радикалним исламизмом. Теслић је изразио дубоко жаљење због недавних терористичких напада у Паризу,али је искористио прилику да подсети француске пријатеље да су се Срби први суочили са радикалним исламистима у БиХ, а потом и на КиМ,у нади да ће Европа коначно имати разумевања за проблеме с којима се Србија суочава још од почетка деведесетих година.

Након посете парламету, организована је посета клубу Пушкин, који су основали истакнути Француски интелектуалци проруски оријентисани. Том приликом у клубу Пушкин представљен је као специјални гост на трибини посвећеној о француско-руским односима, као и значају данашње Русије за Европу и свет.

Други дан посете био је привредног карактера,где је организован састанак са привредницима из асоцијације малих и средњих предузећа, а потом обилазак компаније ”C.I.Е. Group” која планира своје пословање да прошири ка југоисточној Европи, где Србију препознаје као земљу погодну за изградњу свог логистичко-дистрибутовног центра за тај део Европе. Теслић се захвалио господину Паскалу, директору и власнику “C.I.Е. Group” на гостопримству истакавши да ће му бити задовољство да буде њихов домаћин приликом доласка у Србију који се планира већ идућег месеца.