Поводом осам година од усвајања Резолуције Народне скупштине о заштити суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије којом је проглашена војна неутралност Републике Србије у односу на постојеће војне савезе, у намери да одговорно унапређујемо безбедност Републике Србије, Политички покрет Самостални ДСС у сарадњи са Трећом Србијом и Народном мрежом организује Конференцију „Безбедносни изазови Србије у XXI веку“.

Конференција ће бити одржана у суботу, 26. децембра 2015. године у Центру„Сава“ (сала 3/0), ул. Милентија Поповића 9, у 13:00 часова.

На Конференцији ће говорити:

Андреја Младеновић – председник Самосталног ДСС
Мирослав Паровић – председник странке Трећа Србија
Владан Глишић – члан Председништва Народне мреже
Мирослав Лазански – војни коментатор листа „Политика“
Жељко Цвијановић – уредник интернет портала „Нови Стандард“
Владимир Ђукановић – народни посланик
Саша Дујовић – председник Покрета ветерана
Боривој Рашуо – политиколог

У времену када се Република Србија суочава са низом традиционалних и нових безбедносних ризика и претњи, када је сигурност грађана водећи предуслов за квалитетан развој државе, уверени смо да је наша заједничка визија да наша земља буде безбедна за живот свих њених грађана.

Циљ Конференције је подстицање отвореног дијалога између политичких субјеката, угледних стручњака и представника државних институција о безбедносним изазовима Републике Србије у XXI веку, како би кроз договоре, удруженим идејама и знањем одговорно стварали безбедније окружење за живот свих нас, а посебно наших најмлађих нараштаја. Уверени смо да се заједно можемо успешно супроставити безбедносним изазовима.