Паровић: Пастор се понаша противуставно (Илустрација: Правда)

Најава лидера Савеза војвођанских Мађара, Иштвана Пастора како ће његова странка одређивати коме ће ићи помоћ коју је за привреднике у Србији определила Влада Мађарске је у најмању руку чудна. Подсећамо господина Пастора да је он функционер Републике Србије, а да у Уставу наше земље стоји: „Политичке странке не могу непосредно вршити власт, нити је потчинити себи.“, а његова најава управо иде у правцу тога да странка на чијем је челу непоредно врши власт.

Нама је јасно да је после потреса које је имао у својој странци, лидер СВМ-а приморан на једну врсту политичког маркетинга, али чак и у том случају је недопустиво да се шаљу поруке које задиру у Уставом дефинисане категорије. Ово је посебно важно јер Иштван Пастор има и функцију председника Скупштине АП Војводине, а сви знамо колико је ситуација у Војводини напета и оптерећена деловањем разних екстремистичких покрета.

Ми се као странка залажемо за што ближе односе Србије и Мађарске, јер смо уверени да осовина Београд-Будимпешта данас представља „једина врата“ за руске и кинеске политичке, безбедносне и економске утицаје на Европу. Из тог разлога позивамо све политичке актере да воде рачуна да зарад својих ситних дневнополитичких интереса не нарушавају односе две државе.

Мирослав Пaровић
Председник странке Трећа Србија