Саопштење Треће Србије (11.12.2015.)

Исказујемо потпуну подршку Влади Србије у одлуци да се не продаје једно од стратешки најважнијих предузећа у држави. Телеком је по свим мерилима једно од најпрофитабилнијих предузећа, а уједно и једина српска државна компанија која послује и у Црној Гори и Републици Српској, што свакако има великог значаја за Србе који живе у региону.

Немамо сумње да ће сада уследити фронтални напад разних интересних кругова који ће покушати да оспоре потребу да било шта буде у власништву државе Србије. Начин на који ће те снаге бити организоване и синхронизоване намеће потребу и да сви ми који се боримо против неолибералног концепта економије и који се залажемо за већи ниво суверености државе, такође покажемо организованост и да иза себе оставимо дневнополитичке размирице.

Ми смо као странка недавно Народној скупштини предали нацрт „Декларације о заштити стратешких ресурса Србије“ и на тај начин се трудимо да дамо сопствени допринос очувању расурсне базе наше земље. Позивамо и све друге политичке снаге да свако у домену сопствених могућности да допринос овој борби која траје.

Мирослав Паровић,
Председник странке Трећа Србија