Данас је у Новом Саду стартовала кампања 15 година пљачке и лажи – Како су нас преварили 5. октобра?! Циљ Треће Србије је да кроз ову капању грађанима укаже на погубност уличне револуције која је извршена 5.10.2000. године. Такође, овом кампањом ми као странка желимо да укажемо и на чињеницу да је највећи део оних који су револуцијом двехиљадите дошли на власт и након тога уништили Србију и даље политички активно, чак је добар део њих уместо иза решетака још увек на власти.

„Не постоји нити једна криминална или корупционашка афера, а да се као један од главних актера не појављује неки од лидера револуције петог октобра“, рекао је окупљеним новинарима Мирослав Паровић. По његовим речима ово упућује на то да је за већину тадашњих лидера ДОС-а једини мотив за преузимање власти била пљачка, што је кроз дивљачку приватизацију и извршено.

Паровић је навео како се и на примеру Бојана Пајтића и Лидије Удовички јасно може видети спрега људи који су двехиљадите дограбили власт. „Демократска странка је омогућила да привилеговане фирме добију енергетске дозволе за изградњу ветропаркова у Србији, чиме су довели у опасност електроенерегстски систем земље и уједно отворили могућност тим фирмама да уцењују и потенцијално туже државу тражећи милионска обештећења.“, навео је Паровић.

Кампања ће бити настављена испред „Руског цара“ у Београду у понедељак 5.10.2015.

Нови Сад, 02.10.2015. године