Мирослав Паровић, Председник Треће Србије је на конференцији за медије која је одржана у среду 19.08.2015. године указао на спрегу „петооктобарских“ политичара са српским и хрватским подземљем. Та спрега је како је рекао Паровић, у пљачкашкој приватизацији по Србији покуповала готово све што вреди.

„Узмимо пример земљишта у насељу „Депресија“ у Новом Саду. Ту је човек који се приликом „куповине“ земљишта 2006. године, и приликом исељења дела станара, представљао и потписивао као Александар Савановић“ а у свим другим актима и документима тај исти човек се зове Давид Савановић. Тај Савановић, је наведено земљиште, унео у групу повезаних предузећа, где се у појединим фирмама као сувласници појављују поред њега и Александар Винчић, власник Сремске ТВ из Шида, и иначе кум и блиски сарадник Горана Јешића, потпредседника Демократске странке, као и Хрвоје Гашпаринац, припадник Загребачког подземља.“ – нагласио је Паровић.

„Ми из Треће Србије сматрамо да је 05.октобар 2000. године један од најмрачнијих датума у српској историји и да Србији не може да буде боље док год они који су багерима и са машинкама улазили у институције и данас 15 година касније могу несметано да се баве политиком и криминалом. Ми смо спремни да на сличан начин на који је Симон Визентал, прогонио нацисте који су утекли правди, будемо за петама обим „петооктобарцима“ који су ојадили државу“ – закључио је Паровић.

Мироје Јовановић, потпредседник Треће Србије је нагласио да је „Савановић све предметне парцеле у насељу „Депресија“ унео у своју фирму коју је основао 2013, а потом фирму пренео на треће лице, али то није презентовао катастру нити другим органима.

Такође, Савановић је земљиште „купио“ 2006 за око 40.000 евра од Електролозница ад, а уговор за ту фирму је потписао Зоран Каитовић, који је привођен у предмету „Мишковић“ и који је акционар Мишковићевих фирми. Електролозница је наводно парцеле и објекте купила 1971 године од ДП „СТИГ“ Пожаревац, што је немогуће јер у Регистру привредних субјеката стоји да је Електролозница основана 1989. године.

Стиг Пожаревац је 1958. године добио дозволу да изгради ПРИВРЕМЕНЕ РАДНИЧКЕ БАРАКЕ, а не никакво право на земљишту, а та фирма је (Стиг ад Пожаревац) је приватизована 2002-2003. године, али су акције особи која је купила ту фирму (Зоран Булатовић) одузете привремено због сумње да су стечене кривичним делом; О свему наведеном ћемо обавестити специјалног тужиоца, Миљка Радосављевића“ – закључио је Јовановић.

Нови Сад,19.08.2015. године