Трећа Србија најоштрије осуђује графите који су се појавили у Новом Саду, а којима се прети Бојану Пајтићу. Ми позивамо надлежне државне органе да овом случају дају највиши приоритет и да што хитније открију и казне починиоце и да на тај начин покажу снагу институција државе Србије.

Као што смо више пута као странка наглашавали многи који Србији не мисле добро покушавају да дестабилизују политичке прилике у земљи и да на тај начин створе предуслове да се политика из институција прелије на улице. Још крајем прошле године смо указали да ће управо Нови Сад бити место у коме ће се покушати извести нови „пети октобар“, тако да се масовни протести „љубитеља животиња“, „црвених картона“ и сада графити са претњама политичким лидерима нажалост јако добро уклапају у тај сценарио.

Због свега овога сматрамо да је од великог значаја што хитније постићи широки политички договор о расписивању и одржавању локалних и покрајинских избора. Политички договор би морао да подразумева и обавезу свих нас који се политиком бавимо да нећемо посезати за „улицом“ већ да ћемо се борити да политика буде у институцијама система.