Ваша Светости,

Са великим узнемирењем смо примили вест, да је Ваша светост у званичну аудијенцију примила Александра Ђурђева, који се у јавности још увек представља као Генерални секретар политичке странке Трећа Србија.

Наша је обавеза да Вашу светост обавестимо о чињеници да је дотични господин Одлуком председника политичке странке Трећа Србија, избачен из странке дана 03.07.2015. године (Одлука од 03.07.2015. у прилогу).

Такође, у саопштењу које је дотични објавио наведено је :

„Током разговора су се подсетили величанственог скупа у Бања Луци којом приликом је откривен споменик једном од најзначајнијих српских владара, Светом Симеону – Стефану Немањи који је Фондација Достојанство поклонила народу Републике Српске, а који је освећен од стране Патријарха“

Да је споменик освештан од стране Ваше светости је непорецива истина, међутим, Александар Ђурђев у реализацији пројекта постављања споменика има одређено, али никако одлучујуће учешће. Такође, дужни смо да Вашој светости скренемо пажњу да поменута особа нема никакво својство у „Фондацији Достојанство“ која је била доброчинитељ и техничко-спроводбени део пројекта. (Доказ: Званичан регистар оснивача и заступника Фондације), већ је оснивач и заступник исте господин Мирослав Илић, као што је јасно из прилога.

Бићемо слободни да вас подсетимо да су тога дана, испред споменика, верном окупљеном народу српском речи благодарности и поуке упутили Ваша светост, Председник Републике Српске, Милорад Додик, Градоначелник Бања Луке, Слободан Гаврановић, Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и моја маленкост, Мирослав Паровић, Председник Треће Србије.

Фондација Достојанство, као пројекат странке чији сам председник, је своју молбу за постављање споменика Стефану Немањи, упутила преко Мироја Јовановића, потпредседника Треће Србије, и Помоћника Градоначелника Новог Сада, а која молба је упућена господину Драгану Давидовићу директору секретаријата за вере Владе Републике Српске (Доказ: мејл – захтев у прилогу).

Дужан сам да Вас са радошћу обавестим да је Трећа Србија била посебно ангажована у поступку пуштања на слободу новог исповедника вере православне, Архиепископа Јована, и то кроз Протест и упућивање захтева Амбасади Р. Македоније дана 06.01.2015., у прилогу, потом кроз новинске текстове (Текст Потпредседника Мироја Јовановића, лист Данас „Владика Јован (Не)заборављени од 07.01.2015. године), и поново кроз поновљени захтев за пуштање на слободу Владике Јована од 20.01.2015. године.

Такође, наша организација је за време последњег Сабора, покушала да путем јавног ангажмана својих функционера допринесе томе да се ућуткају злонамерници и квази аналитичари, који нашу мајку Цркву исмевају, и то кроз текст Потпредседника Јовановића „Пар теза о нападима на СПЦ“ (Дневни лист „Данас“ од дана 19.05.2015. године) који су пренели званични сајтови многих епархија и митрополија.

Молим да горње Информације, Ваша светост не протумачи као жељу да се Вама као ономе који седи на Трону Светога Саве, намећу или ускраћују састанци, сусрети и размена мишљења, него као податак који се даје знања ради, све у надању да ћете, кад вам обавезе дозволе бити у могућству да се састанете са легално и легитимно уписаним председником политичке странке Трећа Србија, Мирославом Паровићем. (у прилогу Решење министарства, као доказ о чињеници ко је овлашћено лице странке).

Стога, поштујући одвојеност државе и Цркве, као уставну категорију, али са друге стране и као крштени православни хришћани, који (насупрот хтењима многих „бранитеља права“) имају своје право да веру исповедају кад желе и како желе, дозволите да затражимо Ваш свети благослов уз наду за скоро виђење.

Мирослав Паровић,
Председник странке