Пре неколико дана је лично Александар Вучић дао сагласност да се постигне енергетски споразум са тзв. Републиком Косово. Тим потезом Србија је остала без потраживања вредних десетине милијарди евра, а преостали српски народ на северу Космета је још дубље гурнут под интегритет привремених институција у Приштини. 
Сада пак како би прикрио ту ствар по старом обичају Вучић диже драму и прича инфатилне приче о томе да ће Срби бити протерани због регистарских таблица. Узгред, то би био једини случај у историји где се протеривање десило због регистрације аутомобила, а већ је више пута виђен сценаријо по којем се људи расељавају онда када су им ускраћени основни ресурси за живот, рецимо електрична енергија. Уједно, Вучић је први и до сада једини лидер у историји човечанства који је за зеленим столом препустио територију на којој се налази вредан енергетски ресурс и никаквих тајновитих пет држава из Африке које желе да повуку признање независности тзв. Републике Косово не мењају ту чињеницу.
Дакле, крајње је време да Александар Вучић престане да буде глумац који свако мало изводи мелодраме и да ако је уопште у стању почне за промену мало да буде државник. У конкретном случају, једино политички рационално је да се повуче сагласност Србије са мапе пута о постизању енергетског споразума, као и да се прекину све активности у којима посредује САД везано за решавање коначног статуса језера Газиводе. 
 
др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет