Пре непуних годину дана сам јавност Србије отвореним писмом обасвестио како Вучић и његова организована криминална група спремају предају дела тржишта електричне енергије и ново велико задуживање земље и да ће се тим новцем бити плаћено лобирање директно код председника САД, Џозефа Бајдена. Наиме, познато је како је нова администрација у САД врло благонаклона ка тзв. „зеленој енергији“ и да у том смислу поготово форсирају соларну енергију. Чак је недавно Бајден потписао указ о увођењу ванредне ситуације како би САД могао да радикалније пређе на изградњу соларних електрана уз ослобађање свих дажбина за увоз соларних панела из Камбоџе, Вијетнама, Малезије и Тајланда (важно је нагласити да ту нема Кине!).

Знајући све ово Вучић и екипа су у августу прошле године потписали у име државе Србије уговор са америчком фирмом UGT RenewablesГлавне одреднице уговора су везане за изградњу соларних електрана капацитета једног гигавата што је инвестиција од преко милијарду евра. Такође, недавно је Вучић обавио разговоре са америчком шефицом Експорт-Импорт банке, Ритом Џо Луис о великом зајму који Србија треба да узме за изградњу соларних електрана. И коначно, веома је важно и то што су људи из непосредног председниковог окружења већ отворили своје фирме за изградњу соларних електрана и више је него јасно да ће управо они бити главни партнери у том послу, као и у потенцијалној приватизацији електропривреде.

Дакле, задуживањем Србије амерички лобистички кругови ће добити велику провизују како би могли да код администрације Вучића и његову екупу представе као поуздане партнере за будућност. Као залог договора на крају ће бити предат и читав електроенергетски систем који је кичма државности без кога се не може водити било каква суверена политика у будућности.

Уколико се не побунимо добићемо цену струје пута три у односу на актуелну ситуацију и минимум још десет година ове криминализоване власти јер је отприлике толико потребно да се овај започети процес заврши.

др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет