Александар Вучић је лично наредио свим координаторима Срспске напредне странке да по дубини Србије морају склонити све опозиционо настројене грађане који јавно иступају против власти. Посебна мета су они који не припадају етаблираним опозиционим странкама већ делују као групе грађана или локални невладин сектор. У том смислу координатори СНС имају неограничени буџет за подмићивање, али и могућност да злоупотребљавају полицију и тужилаштво за обрачун са онима који се не дају купити.

Управо такав случај се синоћ десио у Општини Сечањ где је класичном злоупотребом тужилаштва и полиције ухапшен дугогодишњи опозициони одборник и критичар власти, Вукашин Баћина. Хапшење је извршено касно увече и свега сат времена након проглашења изборне листе за локалне изборе коју предводи Баћина, а која има озбиљне шансе да уздрма доминацију СНС-а. На овај начин се бирачима у једној малој средини шаље порука да ко је год против власти може да заврши у затвору са стигмом да је криминалац, а што је најгрубљи начин за прекрајање изборне воље без да се бирају средства и без да се води рачуна о последицама.

Инсистирамо да се Вукашин Баћина моментално пусти из притвора, а Александра Вучића упозоравамо да знамо каква је овлашћења дао својим СС дивизијама које спроводе изборе и тероришу грађане. Нека се не изненади када му ти терорисани грађани буду масовно дошли  на протест у Београд у току изборне вечери. И то неће бити „нови Мајдан“ како његови медији причају, него декриминализација Србије.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет