Извор: Pixsell / Аутор: Матеја Станисављевић
Уколико усвојимо као истину оно што је синоћ изјавила Ана Брнабић о томе да нема никаквих уговора, нити споразума са компанијом Рио Тинто, отвара се онда још већа афера. Наиме, на бази чега су се онда од стране власти у континуитету од готово пет година доносиле неке врло важне стратешке одлуке, а које се тичу изградње рудника литијума у долини Јадра? 
У наведеном периоду усвојена је документ   “ПРОСТОРНИ ПЛАН ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ЕКСПЛОАТАЦИЈЕ И ПРЕРАДЕ МИНЕРАЛА ЈАДАРИТА „ЈАДАР“”, основана мешовита радна група у коју су ушли представници Владе Републике Србије и компаније Рио Тинто, донет је па повучен локални просторни план Града Лознице, гради се ауто-пут до Лознице, мењане су трасе железничке пруге, грађени локлани путеви до локалитета предвиђеног рудника, појачавани капацитети гасне инфраструктуре и система за наппајање електричном енергијом. Испада да је све ово урађено “на слепо”  и без намере Вучићевог режима да компанији Рио Тинто све дозволе за рудник литијума.
 
Сходно свему овоме тражим да се утврди кривична одговорност свих који су учествовали у доношењу стратешких докумената и у изградњи инфраструктуре, а без правне и економске логике по којој је то рађено или да се на кривичну одговорност позове премијерка Србије јер свесно обмањује јавност о томе да Вучићев режим није постигао споразум са компанијом Рио Тинто о прављењу рудника литијума!
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет