Beograd, 19. novembra 2020 -Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlovic, sastala se danas sa Marni Finlejson, generalnom direktorkom kompanije “Rio Tinto” za borate i litijum, i sa njom razgovarala o realizaciji projekta “Jadar”. Sastanku su prisustvovale i ambasadorke Australije i Velike Britanije u Srbiji, Rut Stjuart i Son Meklaud, ambasador SAD Entoni Godfri, kao i nacelnik Macvanskog okruga Vladan Krasavac. TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/ bs
Апсолутна је лаж да је тзв. начело континуитета уведено Законом о рударству из 2006. било каква гаранција за Рио Тинто. То начело само значи да није могуће да након завршених истражних радњи дозволу за екплоатацију добије неко други, али није забрањено да ту дозволу не добије НИКО! 
 
И управо је суштина захтева највећег дела српске јавности то да нико не добије дозволу за копање литијума у долини Јадра. Министарка Зорана Михајловић свесно обмањује јавност о овој теми трудећи се да одговорност са Вучићевог режима пребаци на раније власти. 
 
А истине ради, бивши премијер Велике Британије, Тони Блер је био посредник у договорима које је Вучић направио са Рио Тинтом и сада нема начина да се из тога баш лако извуче. На нама је да на сваки начин отежамо власти да на мала врата било дозволи рудник литијума било помогне да Рио Тинто добије милијарду евра одштете. 
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет