Премијерка Србије, Ана Брнабић је данас рекла како не искључује могућност да се у ТЕНТ-у десила диверзија и тиме потврдила натписе провладиних таблоида који већ два дана пишу о тој могућности. То значи да је тачна информација да су БИА, полиција и друге безбедносне службе ангажоване да врше истрагу.
 
Да ли су ти људи свесни да на коповима угља ради стотине људи у смени, да ископани угаљ долази на стовариште где ради десетине људи, да у котловским постојењима ради десетине људи и да у самој електрани на контроли производње ради још њих на десетине. Укупно више хиљада људи је сваки дан укључено у процес производње електричне енергије. Да би била нека завера и диверзија тих више хиљада људи би сви до једног морали да буду укључени у све то и то је морало да траје више месеци. То даље значи како ће рудари, багеристи, електричари, инжењери и други запослени да буду изложени полицијским испитивањима и другој шикани само да би се прикрила свесна Вучићева намера да уништи електроенергетски систем Србије.
 
Са пуном одговорношћу изговорене речи сматрам да би само комплетни идиоти могу да причају о диверзији, а још није смишљена дијагноза за оне који наређују истрагу тим поводом. Додоуше, већ смо имали ситуацију да БИА и полиција истражују одрон брда у Грделичкој клсури тако да нас ништа више не може изненадити у држави која је сведена на комбинацију Дизниленда и Свазиленда. 
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет