Прошло је пуних седам дана од како су Република Албанија и тзв. Република Косово потписали 13. различитих споразума којима су практично формирали једниствену државу. Република Србија као држава при томе није предузела ниједну конкретну акцију како би на међународном плану проблематизовала овај чин анексије дела наше територије и припајања некој другој држави. Поготово је срамно понашање Александра Вучића који је својим досадашњим чињењем омогућио финализацију пројекта „Велика Албанија“, а садашњим не чињењем практично и признаје то новостворено фактичко стање.

Из тог разлога ми позивамо све грађане којима је српски национални интерес изнад свега да се што масовније укључе у народни ток који је кренуо у Србији и у којем грађани почињу да враћају државу у своје руке. Оправданим захтевима да се стопирају пројекти Рио Тинта и да се повуку спорни закони о референдуму и о експропирацији треба додати и кључни захтев, а то је одбрана целокупног уставног поретка земље и Резолуције 1244 као еценцијалног дела нашег Устава.

Масовна грађанска непослушност је једини начин да се преокрену опасни процеси који разарају српско друштво по свим питањима и зато не треба наседати на режимске подвале и покушаје међусобног конфротирања побуњеног народа. Устав Србије се брани одбраном Косова и Метохије, река, шума, ваздуха, земљишта, права на рад и приватну својину, дакле свега онога што су цивилизацијске и српске тековине, а које режим Александра Вучића угрожава.

У Београду, 3.12.2021.

Потписници:

проф. др Коста Чавошки, академик

генерал Момир Стојановић, бивши начелник ВБА

Боривој Рашуо, песник и бивши министар спољних послова у Влади РСК

др Зоран Ђорђевић, експерт за електротехнику (живи и ради у САД)

др Зоран Обреновић, социолог (живи и ради у Аустралији)

др Велимир Бранковић, пензионер бивши директор Галенике и Југохемије

др Ђорђе Бранковић, лекар

мр Бошко Телента, инжењер физике

Александар Недељковић, дипломирани инжењер машинства бивши директор у Колубари

Љубомир Стефановић, уредник Славија инфо

Мирослав Паровић, мастер електротехнике и председник Народног слободарског покрета