У току су организационе и медијске припреме да Вучић привремено, до после избора, одложи пројекат Рио Тинто. У том правцу ићиће и највероватније одбијање да попише закон о експропирацији који је усвојила Народна скупштина. 
 
Ово је резултат великог народног противљења пројекту експоатације литијума у долини Јадра и његовог паничног страха да се то све не прелије у озбиљну политичку кризу. Међутим, проблем који има јесу личне гаранције које су он и његови сарадници давали у погледу реализације посла и потенцијалних негативних реакција глобално моћне корпорације са утицајем у бројним лобистичким круговима који би Вучића могли да означе као непоузданог извршиоца датих му задатака.
 
Све ово је доказ да је народ у Србији почео да узима државу назад у своје руке и сада не смемо стати већ кризу треба пребацити у Вучићево двориште и спречити га да спроведе и успешно заврши изборни процес. Сам изборни дан 3.4.2022. је ахилова пета власти и то нам свима мора бити мета уколико желимо да ове привремене победе постану сталне!
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет