Јучерашњи оправдани и мирни грађански протести су били јако проблематични за Вучићев режим и због тога је наређена несразмерна употреба полицијске силе, па чак и употреба наоружаних криминалних група у циљу разбијања блокада путева. Посебно опасно је то што је лично министар полиције, Александар Вулин наредио начелницима полицијских управа да свим полицајцима који су добили или аплицирали за станове по субвенционисаним ценама нареде бруталност према грађанима.

Када се ово има у виду постаје јасније због чега Вучићев режим гради хиљаде станова за полицију и припаднике Безбедносно информативне агенције, а нити један за професоре у школама или лекаре. Такође, постаје јасно зашто полиција и БИА има просечне плате два пута веће него просвета. А да ствар буде гора, уз све то имамо владавину криминала као никада до сада па се види Вучићева намера да преко полицијске бруталности штити мафијашки режим од грађана.

Међутим, као учесник јучерашњих мирних протеста лично могу да потврдим да многи полицајци без обзира на притиске ипак не примењују бруталност и да ће сигурно врло брзо окренути леђа иzкриминализованој управи полиције и читавом режиму. Због тога треба бити неодустајан у грађанској непослушности која треба да кулминира на дан избора наредне године када свим снагама треба спречити Вучића да прогласи изборна резултате и затвори изборни процес за који се већ сада може рећи да је намештен и недемократски. Јер када батинаши газе народ багерима и туку мацолама само да би стигли да митинг власти, шта ли ће тек да раде када буде требало убацивати гласове у бирачке кутије?!

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет