Дешавања у Зрењанину на градилишту кинеске фабрике Линг Лонг доказују да постоји из Вијетнама и Кине доведена  робовска радна снага. Ситуација у Бору и Смедереву у којима се у континуитету бележе енормна загађења штетна по здравље људи и животну средину доказују да тамошње кинеске компаније не поштују ни минимум еколошких стандарда и закона Републике Србије.

А све ово указује на нешто много опасније и дугорочно погубно по наш народ и државу. Наиме, постоје индиције да је Александар Вучић приликом преговора о узимању разноразних кредита од Кине свесно пристао на услов да кинеске компаније имају третман такав да се на њих не односе закони државе Србије. На овај начин долазимо у ситуацију да над читавим областима државе немамо апсолутно никакву контролу, а да ствар буде гора, питање је где ће се то зауставити имајући у виду буквално наркоманску потребу власти за додатним задуживањем како би могли да финасирају своју парадржавну криминалну организацију којим су окупирали Србију и од ње направили концентрациони логор.

Овоме треба додати и раније потписане уговоре са војском САД, њиховим истражним органима (ФБИ, ДЕА и сл.) као и са НАТО по којем су и сви они изузети из нашег законодавства. Уједно, амерички истражни органи имају овлашћења да овде спроводе истраге у случајевима које они прогласе за претњу њиховој националној безбедности.

А шта ће бити ако се на нашој територији сукобе национални интереси САД и Кине?! То не би био први пут јер свима су нам у свежем сећању сцене бомбардовања кинеске амбасаде у Београду.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет