Фото: Дадо Ђилас

Данашња изјава министра полиције, Александра Вулина о томе да због почетка нове рунде дијалога између власти Србије и привремених органа на Космету треба ићи на ванредне парламентарне изборе представља подлост највишег реда. Из тога је јасно да је самом Вучићу стало да се што пре обезбеди са новим председничким и парламентарним мандатом како би могао да са апсолутном влашћу у наредне четири године санира лоше ефекте које очекује на крају ове вероватно завршне рунде преговора.

Уколико постоји притисак дела међународне заједнице да Србија прихвати неко решење које није у складу са нашим Уставом и Резолуцијом 1244 онда је једино одговорно решење да се распише референдум о томе. Такав референдум би нас све ујединио, превремени избори би нас још додатно посвађали и поделили! Јасно је да ће резултат тог референдума бити такав да обавезује власт на заштиту уставног поретка чиме ће се смањити могућност политичке трговине и видљиве стратегије коју има Александар Вучић. Он жели да потпише признање Косова, али да не призна да је то потписао и сва суштина проблема је у томе!

Нико ко је према држави и нацији одговоран не би смео да пристане на ову игру са превременим изборима јер је то начин да Вучић покрије фијаско своје политике и коначну предају Косова. Са друге стране, свако заједничко решење појачава позицију Србије и онемогућује било кога да нам наметне решење које не желимо.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет

Информативна служба Народног слободарског покрета