Карикатура: Душан Петричић

Србија се налази на прекретници, или ће постати нормално друштво у којем владају институције које раде по законима или ће се претворити у концентрациони логор у којем владају криминалне банде. Сведоци смо да чак и врх актуелне власти признаје да је мафија прожела сваку пору српског друштва и да су високи функционери владајуће партије у то умешани, што је свакако знак за аларм јер су нас до сада ти исти људи уверавали како је Србија најбезбеднија и најпросперитетнија држава у Европи.

Сматрам да је у ово последњи тренутак када се може успоставити широки друштвени консензус око потребе да се уништи пре свега политичка мафија и да се држава врати у нормалне оквире. Стога предлажем да се уместо преговора власти и опозиције о изборима хитно приступи преговорима о усвајању специјалног закона о борби против мафије. Једна од главних одредница тог закона мора бити формирање независног тима који би очистио земљу од криминала, а у коме главну реч треба да воде доказани професионалци попут генерала Момира Стојановића, адвоката Боже Прелевића, полицијског службеника Милана Думановића и других доказано поштених људи са великим искуством.

Без радикалног обрачуна са мафијом бесмислено је причати о било каквим изборима јер ће у коначном све и да дође до смене Александра Вучића остати криминал и неки „нови господин Легија“ који ће бити на страни победника. Широки договор о обрачуну са мафијом последња је прилика да актуелни режим буде део праведне транзиције и да на делу покаже да заиста желе срећну и просперитетну будућност  Србије.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет