Маскарада криминализованог режима. Фото: Танјуг
 
Судећи према првим изјавама Емануела Макрона и Александра Вучића пројекат изградње метроа у Београду је најважније питање у односу две државе. Ово је логично ако се има у виду да Макрон идуће године има изборе и да му је веома важно да компанијама и инвестиционим фондовима који стоје иза њега обезбеди послове и екстра профит. Док са друге стране Вучићу треба да му неко каже да је „храбар и одважан лидер“ и за то он не жали наше државне паре.
 
Истовремено Емануел Макрон је рекао да ће око питања Косова и Метохије подржати становиште Ангеле Меркел. Пошто је став немачке канцеларке јасан и подразумева признање тзв. Републике Косово у постојећим границама то онда значи да ће се и Француска прикључити Немачкој и Америци у завршном чину притиска на Србију да се одрекне Космета. У овом светлу треба посматрати и на први поглед ни са чим изазвану кампању председника САНУ, Владимира Костића о томе да би требали да због односа са политичким западом одустанемо од одбране Устава и Резолуције 1244.
 
Дакле, Вучићев режим планира да метро линија Макиш-Миријево буде замена за Косово, а ако се народ не буде бунио због тога биће му дозвољено да изабере у каквим ће вагонима моћи да се вози за неких десетак година.
 
Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет