Вучићев режим ушао у фазу у којој ће се од оправданог народног гнева бранити све луђим и луђим причама.

Прошло је недељу дана од када је председник Србије, Александар Вучић гостујући на РТС-у узнемирио јавност причом о томе да је неко покушао да саботира изградњу ковид болнице у Батајници. Том приликом је као доказ показао и фотографије спаљених редних стезаљки (Вучић их је погрешно назвао склопкама) и најавио да ће БИА и полиција врло брзо пронаћи починиоце.

Постaваљам питање да ли су ти починиоци пронађени и ухапшени? Такође, ако су ухапшени да ли су се бранили ћутањем или су објаснили због чега су се одлучили да упаљачем покушају да запале две редне стезаљке које коштају 50 динара по комаду и које се израђују од негоривог материјала?! Да ли су можда ти диверзанти повезани са оном чудном екипом студената из Израела и Туниса које је БИА наводно хапсила током летошњих демонстрација у Београду, а који су у медијима оптужени да су демонстрантима помагали да гурају контејнере?

Све у свему, свакоме ко има разума јасно је да је Вучићев режим ушао у фазу у којој ће се од оправданог народног гнева бранити све луђим и луђим причама слично оном када смо имали читаву кампању крајем јула и почетком августа 1999. године о томе да нико ни случајно не сме да излази из куће и да посматра тотално  помрачење сунца чиме смо као нација пропустили прилику да видимо један безопасан природни феномен.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет