Поштовани Председниче,

Ви сте најавили радикалну борбу против мафије још пре више од месец дана, али нажалост очекиваних резултата нема. У већини медија криминалци се „тресу од страха“, док се у стварности догађа то да људи осуђивани за најтежа кривична дела приморавају локалне функционере Ваше партије да морају да им се јављају на јавним местима, такође организују виђања са њима и све снимају како би имали уцењивачки материјал. Принцип је „ако падамо ми, пашћете и ви“ и тај модел мафија доста успешно користи у свим системима у којима је се десила несрећа да организовани криминал уђе у државне институције, а у Србији се баш таква несрећа догодила.

Без масовног хапшења актуелних функционера од највишег нивоа власти па све до најмањег локала, никаквог помака у борби против мафије неће бити. Наравно, хапшење је само први корак, а онај одлучујући и завршни ударац мафији мора бити одузимање имовине која се креће око три милијарде евра. Тај новац је довољан да се покрије дефицит у буџету, а уједно ће се Србија решити криминала и системске корупције који су главни баласт на путу ка развијеним европским државама.

У прилог мог личног доприноса борби против криминала овим путем Вас обавештавам како функционери Српске напредне странке широм Србије злоупотребљавају тешко материјално стање Рома и на превару долазе до њихових личних карти на које потом отварају фиктивна предузећа преко којих се врши масовно „прање пара“. Оваквих фиктивних предузећа је у претходном периоду отворено на стотине и према неким проценама на тај начин опрано је око педесет милиона евра. Ја сам о овим сазнањима већ обавестио јавност, а што се може сматрати као пријава и надлежним органима који би требали да воде борбу против мафије. И у наредном периоду ћу о својим сазнањима обавештавати искључиво јавност јер после случаја у коме сам у Новом Саду помогао да се реши једно тешко кривично дело (зверско пребијање младића у кладионици) стекао сам утисак да једино још јавност може да покрене институције да раде свој посао.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет